Kinas Xiaomi planerar asiatiska expansionen

Kinas låg kostnad smartphone tillverkaren Xiaomi kommer att se att expandera sin verksamhet utanför hemmamarknaden till Taiwan, Hong Kong och Singapore via onlineförsäljning, men det kommer att avhålla sig från att producera surfplattor.

I en Sina Tech rapport lördag, Xiaomi, VD Lei juni sade företaget planerar att introducera sina mobiltelefoner till marknader “liknande” Kina och hoppas att starta försäljningen i slutet av året. Han tillade företaget är närvarande i samtal med potentiella partners utomlands för att göra detta till en verklighet.

Lei sade att det kommer att upprepa sin försäljning modell i Kina, som genomförs via online försäljning plattformar, men den exakta processen beror på de lokala marknadsförutsättningarna.

Han är säker på att företaget kommer inte komma in i tabletten marknaden, även om det inte skulle vara svårt att bygga dessa enheter. Detta beror på, Apples iPad-enhet har monopol, över marknaden, vilket har lett till dåliga uppträdanden av andra Android tablett tillverkare, förklarade verkställande.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Smartphone maker har en kultstatus i Kina och dess senaste smartphone, Xiaomi MI-Two –which avtäcktes tidigare i augusti – kommer att börja sälja i oktober på 1,999 yuan (US $ 317).

Den första Xiaomi telefon, började säljas i augusti 2011 i Kina. I juli 2012 meddelade Lei bolaget gjort 60,5 miljoner yuan (US $ 9,6 miljarder) i omsättning för perioden fram till juni 2012. Det var sista, värderas till US $ 4 miljarder, efter det höjde US $ 216.000.000 i finansieringsrundan som stängde i juni .

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell