Kinesiska hackare kopplade till Kanadas Telvent brott

Energijätten Telvent Kanada tror kinesiska hackare ligger bakom ett nätverk brott företaget lidit tidigare i september.

Telvent hade informerat sina kunder på September 10 hackare brutit sina interna brandvägg och säkerhetssystem, implanteras skadlig programvara, och stal projektfiler, enligt en KrebsonSecurity blogginlägg på torsdag. Telvent tillverkar industriella kontrollsystem mjukvarusystem som fjärrstyrning smarta nät nät som används i delar av elnätet.

Malware utplacerade i attacken tros vara associerad med en kinesisk hacker grupp, “Kommentar Group”, baserad på digitala fingeravtryck kvar av angriparen noterade inlägget.

I bolagets senaste leverans till kunder som drabbats av brott, daterat 25 september, Telvent chefer lämnat uppgifter om skadlig programvara som används i attacken. Malware och nätverkskomponenter som anges på sidan “starkt” föreslog medverkan av kinesiska hackare gruppen.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Den inlägg citerade också Joe Stewart, chef för malware forskning på Dell Secureworks, som sade att webbplatsen och malware namn nämns i ett senare brev från Telvent kunde spåras till den kinesiska hacking grupp.

Bloomberg i juli publicerade en rapport om Kommentar Group, notera koncernens år av misstänkt inblandning i utbyggnaden sofistikerade attacker att skörda immateriella och affärshemligheter från energiföretag, patent advokatbyråer och investmentbanker.

Data som samlats in av en grupp forskare säkerhet, som förra året spårade Kommentar gruppens verksamhet under en period av mindre än två månader, avtäckt bevis den kinesiska hackare grupp infiltrerade minst 20 organisationer, “många av dem med hemligheter med kan ge Kina en kant som det strävar efter att bli världens största ekonomi “.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund