Luftfartsmyndigheten ställer strikta biometriska riktlinjer pass

Det är inte bara ler som är förbjudna på bilder för Europas kommande e-pass – överdimensionerade glasögon och huvudbonader kommer också att vara ute.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Enligt en specifikation från International Civil Aviation Organisation, kommer medborgarna i de 188 medlemsländerna måste respektera strikta regler innan du hämtar in i fotoautomat – inklusive instruktioner för att stoppa leende för mycket, eftersom det kommer att påverka snart kommer att mel- infört digitala ansiktsigenkänning system.

Nyligen lade den brittiska regeringen huvudet ovanför balustraden genom att publicera instruktioner i frågan. Passet tjänsten har fastställt att det endast kommer att tillåta bilder där ansiktet på passinnehavaren visas i sin helhet och tittar rakt in i kameran, med ett neutralt uttryck och en stängd mun.

Direktivet träder i kraft i mars 2005 i Storbritannien och kommer att utgöra en del av hela Europa enhet mot biometriska pass.

Medan biometri kan använda en persons fingeravtryck, iris eller ansikte för att identifiera dem, har Europa valt för ansiktet som dess favorit biometriska för identitetshandlingar.

Så hur exakt gör leende hindrar de ansiktsigenkänning? “Leendet förändrar läget och strukturen i ögon och näsa, som är de tre huvudsakliga identifieringspunkter som kännetecknar ett ansikte”, enligt Thales säkerhet och övervakning, ett dotterbolag till den franska säkerhets- och försvarsteknik grupp

Frisyr eller skägg har mindre effekt på ansiktsigenkänning, “fortsätter, tillade att ansikts tekniker igenkännings använder för närvarande i genomsnitt 128 jämförelsepunkter.

Europa ser ut att följa Storbritanniens beslut i frågan. Varje land planerar att införa ett biometriskt pass – och därmed alla stater i EU – måste publicera liknande direktiv.

Behovet av att hålla ett neutralt uttryck är tydligt skriven i referensdokumentet som kommer att användas som grunden för alla sådana processer. Dokumentet i fråga är appendix A “biometri utbyggnaden av maskinläsbara resehandlingar” som publicerades i maj av ICAO.

Bilagan ger tydliga instruktioner om hur man tar en bild som kan användas för biometri. Liksom inte leende, ICAO rekommenderar tittar rakt in i kameran, hålla ögonen öppna, inte har hår över ansiktet, inte bär tonade solglasögon, inte bära hattar eller religiösa huvudbonader som skymmer någon del av ansiktet från botten av hakan till toppen av pannan och att vara ensam i bilden.

Iklädd hatt eller en keps är förbjudet, är en slöja som täcker bara bärarens hår tillåtet. I Frankrike, uppger den lag som foton för identitetsändamål aldrig får tas med någon form av huvudbonad – religiösa eller inte.

De första biometriska pass kommer att fasas in successivt från 2005. Biometriska pass och visum är avsedda att förbättra verifiering av de handlingar själva och inte, åtminstone på kort sikt, för att identifiera potentiella terrorister genom automatisk jämförelse mellan individen och en svart lista människor som lagras på en avlägsen server.

Denna typ av förfarande förutspås i en andra fas, när tekniken blir mer effektiv genom att använda 3D-jämförelser och hud-struktur analys.

Under 2005 kommer de europeiska visum och pass måste bära en RFID-typ chip som innehåller den digitaliserade ansiktsbild av den rättmätige innehavaren. När de passerar genom tullen, kommer dokumentet att skannas av en läsare, som kommer att jämföra bilden på chipet med fotografiet på dokumentet.

Den lagrade bilden och passfotot kommer att jämföras med den enskilde personligen, antingen genom att tulltjänstemän eller teknik.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig