Platt-TV, stort pris

LAS VEGAS – Om du tror att en high-definition, är bredbilds-digital-TV om det bästa sättet som finns att titta på gamla avsnitt av “The Simpsons”, Philips Electronics Nordamerika Corp vill visa dig något: FlatTV, dess 42-tums platt bildskärm som hänger från väggen, som de säger, “som en målning.

Den levereras med en inbyggd Dolby Pro Logic ljudsystem, med gratis subwoofer och två bakre satellithögtalare. Och allt detta för bara $ 15.000.

Tja, detta är verkligen syftar till entusiaster “, förklarar Michael Leese, VP av Philips passande namnet Super stor display TV division, på Consumer Electronics Show i veckan i Las Vegas.” Mellan dig och mig, vi tänker kanske några av dessa sporter siffror kanske gillar en. “Philips föreställer också kommersiell användning i stora företag och flygplatser.

Nästan varje TV tillverkare visade någon form av platta produkter på CES, men bara en handfull plan för att föra dem till marknaden i början av året. Och FlatTV är en av de första platta bildskärmar kan optimeras för hemunderhållning i stället för datorskärmar.

FlatTVs kommer att finnas tillgängligt – för vem har råd med dem – under våren, och Philips har redan skickat ut en handfull till återförsäljare i USA och Europa för demonstrationer. Och trots deras avstånd från massmarknaden, har Philips började springa sänds TV-annonser försöker pracka FlatTV som statussymbol för 1990-talet och framåt.

Vi siktar på en ny bild för företaget “, säger Leese.” Philips är en enorm varumärke globalt, men människor i USA inte riktigt känner igen det. Produkter som FlatTV plantera Philips som en betydande och ledande varumärke i USA marknaden.

FlatTV använder teknik från Fujitsu, men Philips, tillsammans med Sony och Sharp, investerar också i en annan platta teknik som är, om något, mer futuristisk än plasma LCD används i Philips produkt.

Sharp visat en prototyp av plasma-adresserade liquid crystal display (PALC) på CES. PALC, med en bild som Sharp säger beats andra LCD-teknik, uppfanns av Tektronics och senare licensieras till Sony, Sharp och Philips, som nu försöker att lista ut hur man tillverkar skärmar i stort antal. Sharp förhoppningar att få första PALC visar att marknaden i mitten av 1999, enligt David Blass av Sharps Microelectronics Group.

CES, Bränsleceller kommer av ålder på CES 2016, CXO, Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovationer som betyder, CES, Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle, Amazon, CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)

Förhoppningen är att PALC så småningom kommer att göra det möjligt att erbjuda en platt bildskärm med bättre bild och till lägre priser än vad som är möjligt med andra LCD eller plasma-teknik, sade Blass.

Trion investera i PALC forskning tror tekniken blir runt en del av problemen med plasmaskärmar, såsom latenta bilder och fosfor burn-in, och storleksbegränsningar på LCD-skärmar, genom att kombinera delar av båda metoderna.

I stället för de transistorer som tilldelats till varje pixel i en LCD, använder PALC plasma för att fungera som en transistor, svarvning varje pixel på eller av. Resultatet, Blass sade, är en skärm som är “precis som en aktiv matris laptop skärm.”

Kommer platta bildskärmar vara den våg av framtiden, som ersätter även digital, HD-CRT? Även om det väntar på att ta reda på, Sharp, och de flesta andra TV beslutsfattare, erbjuder alla typer av high-end enhet de kan.

Det är lite av en hästkapplöpning för att se vilken teknik kommer att vinna “, säger Blass.” Och här försöker vi alltid att lägga våra pengar på så många hästar som möjligt.

Bränsleceller mognat på CES 2016

Business, tech ledarnas utmaning: Att hitta innovation som räknas

Ed Bott Weekly Wrap: CES 2016, Cortana på Cyanogen, mer Windows 10 integritet kerfuffle

CES 2016: Amazon Echo Alexa spelar en huvudroll (och hon är inte ens där)