Regeringen idealisk för hybrid moln: Cisco

Myndigheter som vill komma in i molntjänster bör titta på hybrid molnmodeller, enligt Ciscos vice VD för Australien och Nya Zeeland Ken Boal.

Ken Boal, (Josh Taylor /

Förra året började den australiska regeringen, driver myndigheter att anta en moln första strategi för tjänster. I oktober avslöjade regeringen att även den australiska regeringen spenderar AU $ 6 miljarder IT årligen, har bara AU $ 4.700.000 spenderats på molntjänster av regeringen sedan juli 2010.

Enligt den nya moln politik, byråer nu “måste anta molnet där det är lämplig för ändamålet, ger tillräckligt skydd av data och ger valuta för pengarna”.

Kommunikationsminister Malcolm Turnbull har uppmanat myndigheter att flytta bort från “box-kramas mentalitet” som motstår anta molntjänster.

“Det har varit mycket större motstånd mot moln i regeringen än någon annanstans”, sade han i november.

Rutan nära motstånd mot något som skulle utmana roller IKT yrkesverksamma inom myndigheter, är det en mycket defensiv fråga om att skydda torv.

Vissa myndigheter har börjat att anta utmaningen, med webbplatsen första rapporteringen i januari att den australiska försvarsdepartementet var ute efter att göra en begränsad prövning av Google Apps inom den australiska Försvarshögskolan.

Denna månad kommer Försvars börja en 24-månaders begränsad studie över 450 användare i college.

I regeringens officiella moln policy myndigheter uppmanas att utvärdera vilken typ av moln – offentliga, privata eller hybrid, som är en blandning av offentliga och privata moln – skulle vara bäst för myndighetens informationskrav.

På tal på åskådarplats på Cisco Live i Melbourne i mars Boal berättade webbplats som han tror att regeringen erbjuder det bästa fallet för hybridmoln, eftersom myndigheter har funktioner som behöver säkerheten för privata moln, men också flexibiliteten hos offentliga moln.

“Inte alla arbetsbelastningar bör gå in i offentliga moln. Många av dessa arbetsbelastningar bör vara i regeringskontrollerade datacenter, och det måste vara mer fokus på ekonomi, och möjligheterna för regeringen att bygga hybrid molnplattformar”, sade han.

Insatserna för att spara pengar inom den offentliga sektorn skulle tvinga motvilliga CIO i dessa organ att titta på sina alternativ och ta större risker med molntjänster, sade han.

“Jag tror att den offentliga sektorn finansiella kritan innebär att de inte har ett alternativ. De har fått titta på vad som är den bästa kombinationen av ekonomiska och säkerhetsmässiga följder för deras särskilda användningsfall”, sade han.

Och de måste titta mycket hårt på bekostnad av alternativ för att gå till molnet, eller kostnaden för att bygga en intern moln och bygga denna hybrid modell.

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Han sade att regeringarna bör se till bankerna för att se hur de har utvecklat hybridmoln, och offentlig upphandling bör inte föreskriva en formel för den typ av molntjänster som organ antar.

Regeringen har inrättat en molntjänster panel med över 60 leverantörer som myndigheter har möjlighet att välja mellan att ge molnalternativ.

Australiska regeringen Chief Technology Officer John Sheridan talar till webbplatsen om genomförandet av molnet inom myndigheter och moln leverantör panelen.

Från Cisco perspektiv, Boal sade att investeringar i infrastruktur av statliga myndigheter “betalar räkningarna lika bra” som flyttar till en hanterad tjänst.

“Jag är ingen förespråkare att allt måste gå till en opex modell, eftersom historiskt sett arbetar regeringen i en capex världen”, sade han.

Hybrid hype har lagt sig, och företag och myndigheter ser nu att avgöra vad som skulle fungera bäst för dem, sade Boal.

“Det finns en insikt hos kunderna att de ska flytta vissa applikationer till molnet i en SaaS [software-as-a-service] modell, men också njuta av ekonomi och måste se till krav kring data och kunddata, och ha kontroll i en privat miljö “, sade han.

Den totala marknaden i Australien förbättras, Boal sade, särskilt för Cisco efter en långsam tid för företaget där Boal sade Cisco hade “nått ett stall punkt” i intäkter översta raden.

“Vi kunde inte brista $ 50 miljarder”, sade han.

Vi upplevde nedgången.

Men han sade att branschen genomgår en repetition, och “det känns som mitten till slutet av 1990-talet igen”.

Vi föra in en hel del unga blod.

Marknaden i Australien förbättras, trots den fallande dollar innebär att Cisco är nu i färd med att justera priserna.

“Jag avkänning det finns god efterfrågan och jag känner ekonomin garanterar inte beat-up det har varit att få i alla sektorer av kommentaren ute. Det har definitivt gått från kostnadsställe till nu” Låt oss satsa mer ” . Låt oss använda den för att definiera eller skilja vår strategi “, sade han.

Cisco, i synnerhet, har fokuserat på universitetssektorn, där Boal sade att universiteten ser det som en “kritisk möjliggörare och differentiator” för studenter och forskare.

Företaget miste om en affär med NBN Co för sin hybrid fiber-koaxial (HFC) nätverk redskap värt AU $ 400 miljoner dollar. Boal sade Cisco skulle fortfarande vara ute efter arbete med NBN Co, särskilt kring bolagets interna IT-system.

“Det finns ingenting som är specifikt just nu. Vi underhålla och fortsätter att ha en stark arbetsrelation med NBN Co”, sade han.

Vi kommer att fortsätta att presentera oss som ett bra alternativ. Vi gör en hel del arbete i sin IT-avdelning. Vi kommer att fortsätta att rulla ut sina nationella nätverksanslutning. Vi ser goda långsiktiga möjligheter och arbeta tillbaka till tjänsteleverantörer detaljhandeln.

Josh Taylor reste till Melbourne som en gäst av Cisco.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar