Så att inte vara en Glasshole? google förklarar

Google Glass, som ett exempel på nya bärbara teknik som väcker många frågor som rör integritet och säkerhet, har en brant backe att klättra för att anses vara acceptabelt i samhället i stort.

När smartphones kom först i förgrunden, de som är utrustade med kameror höjda ögonbryn och ibland lockade oro från individer runt hållaren. Nu kan du se mobila kameror enheter överallt – från turister som håller upp sina iPads utanför Buckingham Palace (men vad som är fel med en kompakt, ber jag er) till Instagram användare knäppa sina måltider med sina smartphones eftersom naturligtvis ser att muffin så bra det måste delas.

I slutändan, bild, video och innehållsdelning är nu en del-and-paket i väst dagliga liv. Emellertid är användningen av en smartphone eller surfplatta för att ta bilder uppenbart avsiktlig, och svårt att missa med sin omgivning. I jämförelse kan spela in video eller ta bilder med Google Glass vara diskret – som kan göra oss misstänksamma eller defensiva om vi tror att vi är på kameran utan att ha gett sitt samtycke.

Lifelogging augmented reality enheter såsom glas så småningom kommer att bli allmänt används teknik. Men vilka är de kulturella och sociologiska konsekvenser?

Detta är bara ett problem i samband med integrationen av headsetet i samhället. Det finns fall där Google Glass Explorers redan få på fel sida av företag – som användaren uppmanas att lämna en Seattle restaurang för att vägra att ta bort det, och en kvinna i Kalifornien biljett för, bär headset, när du kör.

Vissa stater överväger att förbjuda enheten i scenarier såsom bilkörning – inklusive Delaware, Illinois, Missouri, New Jersey, New York och West Virginia – innan produkten även träffar hyllorna kommersiellt.

För att försöka och jämna vägen för headsetet för att bli mer allmänt accepterat och förstått – snarare än uppfattas som ett hot mot privatlivet – Google har gett en lista över göra och inte göra för dem att njuta av användningen av en glas headset .

I listan över Göra, vandringar tech jätte på om de positiva sidorna av headsetet – handsfree-röstkommandon, Google Hangouts vägbeskrivningar och kartor och uppdateringar för resor och sociala medier konton.

Men Google upprepar också behovet av att be om lov

Be om tillstånd. Står ensam i ett hörn av ett rum stirrar på folk medan du spelar dem genom glas inte kommer att vinna några vänner. Glas kamerafunktionen är inte skiljer sig från en mobiltelefon så beter sig som du gör med din telefon och be om lov innan du tar bilder eller videoklipp från andra.

Dessutom föreslår Google att du håller din enhet säker med hjälp av en lösenordsskyddad skärmlås. Du har en hel del personlig information på enheten, och om det råkar vara förlorade eller stulna, vill du inte nyfikna ögon att stjäla dina data. Om du är så olycklig, kan du utföra en fjärradering av enheten via webbläsaren eller MyGlass app på din telefon.

Tech jätte tar upp en viktig punkt: Om du bär glas, förvänta dig inte att ignoreras. Du kommer att få frågor, och genom att vara lysande, du är inte representerar sig själv mycket väl. Men om andra människor bryter etikett genom att ställa frågor vid fel tidpunkt, det är inget fel med stickning enheten i väskan för en tid.

Som ett sista tips – och säkerligen den viktigaste – Google ber att Explorers inte omvandla in till Glassholes genom att vara obehagligt eller oförskämd.

Respektera andra och om de har frågor om glas inte blir lysande. Var artig och förklara vad Glass gör och kom ihåg, kan en snabb demo gå långt. På platser där mobiltelefon kameror inte är tillåtna, kommer samma regler gäller för glas. Om du blir ombedd att stänga av telefonen, stänga Glas av såväl. Att bryta mot reglerna eller vara oförskämd inte kommer att få företag glada om Glas och kommer att förstöra det för andra Explorers.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

? Artificiell intelligens, Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre