Stora uppgifter inom detaljhandeln

mul-ti-plexer-er. substantiv. En anordning, i elektronik, syntetiserar att olika datasignaler till en enda, enhetlig utgång. webbplatsen Multiplexer går samman olika perspektiv, medietyper, och datakällor och syntetiserar dem i ett tydligt budskap, via en sponsrad blogg.

IT prioriteringar, som företag splittras, så gör enterprise architecture (men på ett bra sätt), IT-prioriteringar, hur Salesforce håller dess release mojo genom att göra alla produktdesigner, Robotics, Senaste IT-personal: Program robotar för datainmatning och process uppgifter; reimagining Enterprise, Förtroendet för molnsäkerhet

webbplatsen Multiplexer tillåter marknadsförare att ansluta direkt med webbplatsen samhället genom att ge dem möjlighet att blogga på hemsidan publiceringsplattform. Innehållet på webbplatsen Multiplexerkontrollsystem bloggar produceras i samarbete med sponsorn och är inte en del av webbplatsens redaktionella innehållet.

Sälja saker brukade vara enkel: den återförsäljare som reagerade snabbast att köpa trender var den som gjorde mest vinst. Så medan själva processen inte kan ha varit enkel, var uppgifterna förmodligen. Men eftersom alla andra återförsäljare gjorde samma sak, resultatet var i slutändan stasis som alla konkurrerar om samma konsument pund.

Big data förändras allt genom turboladdning takten i detaljhandeln. Dagens återförsäljare använder stora uppgifter att förutse trender och skaffa lager innan en köpa frenesi blir verklighet (till exempel för den senaste tv-spel).

Detta innebär att addera de interna data som alltid äger redan om försäljning och annan statistik med externa data såsom sociala medier feedback, surfning mönster, filmpremiärer och reklam köptrender.

Detta gör sedan återförsäljare att skapa prediktiva modeller för utveckling, inklusive hur och var konsumenterna kommer att köpa, därför gör det möjligt för dem att hantera lager och möta efterfrågan. Dessutom kan alltid kunna kontakta tidiga köpare och engagera dem med personliga, realtidserbjudanden. Denna nivå av inflytande över köpbeslut och snabba svarstider kan öka vinsten och bidra till kant ut konkurrensen.

Det finns utmaningar naturligtvis – det alltid är. Justera big data med användningsfall, att hitta nya källor till ostrukturerade data och skörd allt för analys är bland dem, men de kan övervinnas genom tjänsteleverantörer och systemintegratörer som hjälper till att säkerställa att teknikinvesteringar i linje med företagets behov.

Exempel på detaljhandlare som använder stora datamängder

En hotellkedja insett att när en närliggande flygplatsen inställda flygningar, innebar det tusentals strandade passagerare skulle behöva ett tak över huvudet. Så kedjan samlar nu väder och flygning uppgifter – alla fritt tillgängliga – och kombinerar dem med väder och resor skick prognoser förutse efterfrågan. Kedjan inlägg sedan platsspecifika annonser på sökmotorer, till vilka potentiella hotellgäster svara via sina mobiler. Resultatet har varit en 10% höjning i bokningar.

Musik utgivare och distributör EMI använder stora uppgifter för att mäta och prognos efterfrågan. Det spår efterfrågan på sociala medier via både interna och externa källor, även köpa in data som visar lyssnande mönster från musik strömmande platser och andra. Analysera dessa data enligt demografi och andra kategorier kan EMI både förstå där efterfrågan är på väg och att leverera exakt reklamen innebär för konsumenten.

Bland världens största återförsäljare är Walmart. Den använder stora uppgifter för att spåra och analysera miljontals transaktioner dagligen, tillsammans med lagernivåer och konkurrent aktivitet. Detta gör då att automatiskt reagera på marknadsförändringar i realtid, inklusive möjligheten att sänka priserna när efterfrågan faller. Walmart finner att ju snabbare den reagerar, desto högre intäkter.

Så för detaljhandeln, som genererar stora mängder statistik, erbjuder stora uppgifter en enorm fördel i termer av lönsamhet. Och eftersom detaljhandeln är en sektor där marginalerna kan vara mycket tunn och konkurrensen hård, gör denna stora uppgifter en tvingande – även ett företag sparande – alternativ.

Som företag splittras, så gör enterprise architecture (men på ett bra sätt)

Hur Salesforce behåller sin frigivning mojo genom att göra alla produktdesigner

Senaste IT-personal: Program robotar för datainmatning och processuppgifter

Förtroendet för molnsäkerhet